Predikanten

Busjesproject
ZWO nieuws
Nijkerks Diakonaal Beraad

Nieuwe website Nijkerks Diaconaal Beraad (NDB)
De Stichting Nijkerks Diaconaal Beraad heeft de afgelopen tijd gewerkt aan een nieuwe website.
Bezoekers van de website zien vanaf vandaag het resultaat.
Een herkenbaar uiterlijk, up-to date informatie over projecten en het laatste nieuws.
De website van het NDB is vanaf nu online op www.nijkerksdiaconaalberaad.nl

Verdere professionalisering
In 2006 startte het Nijkerks Diaconaal Beraad (NDB) als een vrijblijvend overleg.
De diaconie├źn van een aantal kerken in Nijkerk en Nijkerkerveen besloten destijds om op diverse maatschappelijke terreinen intensiever met elkaar samen te werken. De rode lijn in de samenwerking, toen en nu, is het bieden van hulp en ondersteuning aan degenen die het moeilijk hebben.
In 2013 is het NDB een formele stichting geworden.
Nederland zit volop in de overgang naar de participatiesamenleving. Dit betekent dat er vaker wordt uitgegaan van de eigen verantwoordelijkheid en eigen regie. Daarnaast wordt solidariteit en onderlinge steun steeds belangrijker. In het Nijkerks Diaconaal Beraad worden de krachten gebundeld om als gezamenlijke kerken in de gemeente Nijkerk bij te dragen aan het welzijn van alle mensen en die tijdelijk of chronisch in een moeilijke of kwetsbare situatie verkeren. De drijfveer om hulp te verlenen komt vanuit de Bijbelse Diaconale opdracht om diegene te helpen die geen helper heeft. Op deze wijze wordt er bijgedragen aan een samenleving waarin er zorg, liefde en aandacht is voor elkaar.

Frisse uitstraling en praktische informatie
Een meldpunt voor praktische of sociale hulp, hulp als het financieel wat minder makkelijk gaat, het jaarlijkse vakantieproject voor kinderen, Schuldhulpmaatje, het Noodfonds en de kerstpakketten actie voor minima. Dat zijn enkele voorbeelden van wat het Nijkerks Diaconaal Beraad zoal doet. De website heeft een frisse
uitstraling en is overzichtelijk opgezet. Op de nieuwe website kunnen instanties, hulpverleners, kerken en inwoners van de gemeente Nijkerk informatie vinden over de projecten en de stichting zelf. Er is veel aandacht besteed aan gebruikersvriendelijkheid. Daarnaast is Social Media Facebook geïntegreerd.

Met vragen over de nieuwe website van het Nijkerks Diaconaal Beraad kunt u
terecht bij Gezien Schoo, secretaris van het NDB.
e-mail: secretaris@nijkerksdiaconaalberaad.nl