Fotoboek
Koren

Kinderkoor:

Doel:                       Samen zingen
Leeftijdscategorie:     Alle groepen van de basisschool (4 t/m 12 jaar)
Plaats:                     Mattheüszaal
Aantal:                    1 keer per week repeteren. Ongeveer 6 keer per jaar een Optreden.
Tijd:                        Repetitie dinsdagavond: 18.30 - 19.15 uur

Inlichtingen:              Mevr. P.H.H. Esveldt - van Beek (Petry) E-mail: kinderkoor@vredeskerk-nijkerk.nl

Kleinkoor Panta Rhei:

Doel:                        Samen zingen
Leeftijdscategorie:      Jongeren van 12-18 jaar (voortgezet onderwijs)
Plaats:                      Marcuszaal
Aantal:                     1 keer per week repeteren, ongeveer 10 keer per jaar optreden
Tijd:                         Repetitie : maandagavond 19:30 - 20:30  uur
Inlichtingen:              Mevr. P.H.H. Esveldt - van Beek (Petry) E-mail: panta-rhei@vredeskerk-nijkerk.nl

De beide koren staan onder leiding van Petry Esveldt en verlenen muzikale medewerking aan Kerkdiensten.
Ook zingen zij in zorgcentra en bij andere kerkelijke activiteiten.

40 Jaar een kinderkoor ............... Voor foto's klik hier.   Deel 1.    Deel 2.

We treffen het dat we al 40 jaar een kinderkoor hebben !
In het vorige kerkblad stond een korte terugblik op de viering van het jubileum van het kinderkoor op 5 juni.

Door de schrijver van het bericht (lees: “Petry Esveldt”) werd verwezen naar de ‘treffende toespraak van de voorzitter van de kerkenraad”. Nou is het natuurlijk aardig om te constateren dat de toespraak als treffend werd ervaren. Maar, alleen de gemeenteleden die daarbij aanwezig waren weten dan wat er is besproken.  Vandaar hierbij in het kort een aantal punten uit mijn toespraakje.

Namens de gemeente en kerkenraad werden de felicitaties gegeven aan het bestuur van het kinderkoor en met name Crinoline Boas en Petry Esveldt. Een mijlpaal om, als kerkelijke gemeente, een 40 jarig jubileum met elkaar te kunnen vieren. Tijdens het optreden van het gelegenheidskoor in de gezinsdienst werd ook mooi zichtbaar hoe “kleine mensen groot’ en “grote mensen weer klein worden’. Hoe ouders en kinderen nu samen met elkaar in één koor zingen.

Er werd stilgestaan bij het feit dat gedurende de eerste 20 jaar mevrouw Martha van den Berg leiding heeft gegeven aan het kinderenkoor. Daarna werd het (dirigeer)stokje overgenomen door Petry. Sinds die tijd vormen Crinoline en Petry een sterk (muzikaal) koppel. Ze zijn dus beiden al 21 jaar nauw betrokken bij ons kinderkoor! Sinds hun komst is er ook een bestuur die hen ondersteund en veel werk uit handen neemt. Heel wat ouders / gemeenteleden hebben, gedurende enkele jaren, op deze manier hun verantwoordelijkheid genomen.

Kenmerkend voor het kinderkoor is dat het een plaats was en is voor iedereen. Zingen is niet perse het doel. Het kinderkoor is ook een plaats waar je op jonge leeftijd je eigen grenzen kan verkennen, overstijgen en groeien. Een veilige plek waar je met leeftijdsgenootjes mag zingen, plezier hebben en  daardoor groeien en bloeien. Veel kinderen hebben zo hun eerste publieke optreden gehad. We kennen allemaal de beelden van kinderen die “zwaaien naar hun  vader, moeder, opa en oma en vergeten te zingen”. Voor veel kinderen was het een spannende belevenis om een solo te zingen voor een grote groep mensen.

Een kinderkoor is voor een kerkgemeenschap van grote waarde. Het is ook een kweekvijver gebleken voor de Panta Rhei, indertijd Shalom, de Cantorij en voor de deelnemers aan de verschillende Musicals.

Kortom, we mogen blij en dankbaar zijn dat we al zo’n lange tijd een kinderkoor in ons midden hebben. Dat kan alleen doordat er gemeenteleden zijn die daar veel tijd voor vrij maken. Die met hun deskundigheid en enthousiasme een bijdrage willen leveren aan deze ‘bouwsteen’ van het samen gemeente-zijn. Vandaar ook op deze plaats nogmaals: gefeliciteerd en hartelijk dank voor jullie inzet !

Arie Jongejan, voorzitter Kerkenraad