Predikanten
Bloemengroep

Stukken

Algemeen:

Het College van Kerkrentmeesters is verantwoordelijk voor het beheer over de financiële middelen en gebouwen van onze Vredeskerkgemeente. Daaronder vallen niet de middelen van de Diaconie. Die is financieel onafhankelijk.
Het College van Kerkrentmeesters telt 5 leden (Voorzitter, secretaris, penningmeester, boekhouder en facilitair manager).

De belangrijkste inkomensbronnen van onze Vredeskerk zijn de jaarlijkse vrijwillige bijdragen, collectes en giften. Jaarlijks organiseren wij de "Actie Kerkbalans", waarbij wij alle leden van onze Vredeskerk vragen hun vrijwillige bijdrage nog eens onder de loep te nemen en een nieuwe toezegging te doen.

Onze uitgaven bestaan onder andere uit de traktementen voor onze predikanten, afdrachten aan de overkoepelende (PKN-) organen, salaris voor de kerkmeester en de kosten van beheer en onderhoud van de gebouwen, maar óók nieuwe investeringen om bij te blijven in de snelle ontwikkelingen van deze  (digitale) tijd.
Allemaal "zakelijke" werkzaamheden dus, maar het merendeel van de kerkrentmeesters is óók ouderling en dus ambtsdrager. Zij het met een speciale opdracht: het faciliteren van de activiteiten van alle geledingen in onze Vredeskerk. Naar beste weten en kunnen.
Daartoe in de gelegenheid gesteld door uw bijdragen.

Mail adressen College van Kerkrentmeesters:
cvk@vredeskerk-nijkerk.nl
cvk-voorzitter@vredeskerk-nijkerk.nl

cvk-penningmeester@vredeskerk-nijkerk.nl
cvk-secretariaat@vredeskerk-nijkerk.nl
cvk-boekhouding@vredeskerk-nijkerk.nl

Collectebonnen:
Giften en bijdragen aan de kerk zijn in principe aftrekbaar voor de loon- en inkomstenbelasting. Voorwaarde is echter dat u de gift(en) aan kunt tonen. Het college van kerkrentmeesters heeft daartoe "collectebonnen" in  het leven geroepen die u in de collectezakken kunt deponeren in plaats van contanten. Er zijn bonkaarten verkrijgbaar van:
20 bonnen à € 0,50 = € 10,-;
20 bonnen à € 1,00 = € 20,-;
20 bonnen à € 1,50 = € 30,-.

Bestelling: door storting van het bedrag op rekening NL91 INGB 0004.1143.83 t.n.v.: Collectebonnen Hervormde Gemeente Vredeskerk te Nijkerk, onder vermelding van het aantal gewenste bonkaarten. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met:
Dhr. H. van der Horst (Henk),  Douwencamp 30, 3861 LE E-mail: collectebonnen@vredeskerk-nijkerk.nl

Verjaardagsfonds:
De Vredeskerk heeft de goede gewoonte al haar leden vanaf hun 18e jaar te feliciteren met een verjaardagskaart, die persoonlijk wordt overhandigd. De jarige is dan in de gelegenheid zijn of haar dankbaarheid te tonen door een gift te doen in de verjaardagsbus, die wordt aangeboden. De opbrengst is bestemd voor het interieur van de kerk, de kerkzalen of onze tuin.
Desgewenst kunt u aangeven, dat u hiervoor niet benaderd wenst te worden:
Kerkelijk bureau Vredeskerk, tel: 2454694 E-mail: kerkelijk-bureau@vredeskerk-nijkerk.nl

Contactpersoon voor het verjaardagsfonds:
Mevr. G. van den Ham (Greet), Frieswijkstraat 44, 3862 BL E-mail: verjaardagsfonds@vredeskerk-nijkerk.nl

rekening NL33 FVLB 0699.8423.95, beiden t.n.v. Verjaardagsfonds Vredeskerk.

Rekeningnummers:
Als u een betaling doet verzoeken wij u, zoveel mogelijk gebruik te maken van de u toegezonden acceptgirokaarten (of, voor de vrijwillige bijdragen, van betaling via een incassomachtiging).

Voor de verschillende betalingen zijn aparte rekeningnummers in gebruik:

Vrijwillige bijdrage:
Collectebonnen:
Abonnementsgeld Kerkblad:
Bijdrage Solidariteitskas:
Verjaardagsfonds:
Diaconaat/zending:

NL52 FVLB 0699.5436.81 t.n.v. Vrijwillige Bijdrage Vredeskerk Nijkerk
NL91 INGB 0004.1143.83 t.n.v. Collectebonnen Vredeskerk Nijkerk
NL26 FVLB 0699.8436.85 t.n.v. Kerkblad Vredeskerk Nijkerk
NL09 FVLB 0699.6436.86 t.n.v. Solidariteitskas Vredeskerk Nijkerk
NL33 FVLB 0699.8423.95 t.n.v. Verjaardagsfonds Vredeskerk Nijkerk
NL89 FVLB 0635.8156.64 t.n.v. Diaconie Vredeskerk Nijkerk

De ledenadministratie:
Iedere organisatie functioneert optimaal met een goede ledenadministratie. Bereikbaarheid en goede communicatie zijn van groot belang. Daarom wordt er op ons kerkelijk bureau veel aandacht aan besteed. Wij kunnen daarbij niet zonder uw medewerking.
Daarom ons dringende verzoek:

Zodra zich wijzigingen in uw persoonlijke situatie voordoen, zoals huwelijk, echtscheiding, geboorte of overlijden of wijziging van adres verzoeken wij u dringend dit door te geven aan het kerkelijk bureau:

Mevr. P.C. Reijnen (Ellen), Van Reenenpark 23, 3862 CB, tel: 2452158 E-mail: kerkelijk-bureau@vredeskerk-nijkerk.nl bereikbaar op maandagochtend van 9.00-11.30 en donderdagavond van 19.00-20.30 uur.

Tegenwoordig is het gebruik van e-mailadressen gemeengoed geworden. In feite heeft het e-mailadres het postadres goeddeels vervangen. Wij moeten als Vredeskerk zorgen, dat wij niet achterop raken en bouwen met voortvarendheid aan ons e-mailbestand.

Ook hier kunnen wij niet zonder uw hulp en daarom (alweer) een dringend beroep:
Wilt u ons uw e-mailadres opgeven? Daarvoor gaat u naar onze website: www.vredeskerk-nijkerk.nl. Klik op “Contact - Aanmelden/contact.” Klik vervolgens op “Mijn e-mail” en vul uw e-mailadres in. Vervolgens klikt u op “verzenden”.
Hartelijk dank! Vanaf nu bent u voor uw Vredeskerk ook per e-mail bereikbaar.

Vanzelfsprekend respecteren wij de privacy regels en wordt uw adres uitsluitend gebruikt voor schriftelijk verkeer tussen u en de Vredeswerkorganisatie en zullen derden niet over uw gegevens kunnen beschikken.